Over 7 millioner Chromebooks vil blive solgt i år

Chromebooks havde et udemærket 2014, men ser ud til at få et endnu bedre 2015 siger de spående salgsprognoser.

Industri-analytikerne hos Gartner forventer at antallet af solgte Chromebooks vil stige med 27 procent i år sammenlignet med 2014 – hvilket betyder at mere end 7.3 millioner Chromebooks vil blive købt i år.

Og med både nye modeller på hylderne, lavere priser og et Chrome OS operativsystem der bliver bedre og bedre  – er det slet ikke utænkeligt at Chromebooks vil begynde at dukke op på flere uddannelsesinstitutioner og  virksomheder rundt omkring i Danmark.

Toshiba Chromebook 2
Toshiba Chromebook 2

 

Selv om 7,3 millioner Chromebooks lyder af rigtig! mange på et helt år, så er ikke nok til at overtage verdensherredømmet – til sammenligning blev der de første tre måneder af i år (januar, februar og marts) solgt 72 millioner andre computere end Chromebooks (både bærbar- og desktop computere).

Chromebook Salget i 2014
Hvis vi kigger på sidste år, og hvem der købte Chromebooks, så stod uddannelsesinstitutioner for ca. 60% af alle købte Chromebooks, 39% af privatpersoner og sølle 1% af de solgte Chromebooks blev shipped til virksomheder.

Office 365
Office som nu kan køre i Chrome OS med Microsoft Office 365, kan helt sikkert hjælpe virksomheder med at få øjnene op for Chromebooks i 2015, og der forventes også en markant stigning af solgte Chromebooks til erhvervslivet i år.

Acer er den mest populære Chromebook-producent
Med Samsungs exit fra det europæiske Chromebook-marked sidste år, betyder det at Acer har styrket sin position som den mest  populære Chromebook-producent i 2014, med mere end 2 millioner solgte enheder i 2014.

Samsung beholdt andenpladsen (1,7 millioner enheder), mens HP tog tredjepladsen med omkring 1 million solgte enheder. ASUS er nr. 4 på listen.

Det forventes dog at ASUS rykker opad på listen, med en række nye Chromebooks modeller i Pipeline’n senere i år, vi bringer naturligvis mere information om dette, når det bliver aktuelt.